Forrás: kultura.hu

Ízelítő a Pannonhalmi Főapátság aktuális kulturális eseményeiből: orgonahangverseny és kiállítás. A Monostor – a munkanap-áthelyezések miatt – október 22-én, hétfőn is fogadja a látogatókat.

Október 23-án 15.30-kor Almásy László Attila orgona-hangversenyére kerül sor a Bazilikában. A műsorban többek között Bach, Kodály Zoltán, Liszt Ferenc, Klinda István és Hidas Frigyes művei szerepelnek.

A Pannonhalmi Főapátság nemcsak a zenekedvelőknek kínál élményeket, hanem időszakos kiállításokat is rendez, amelyeket a monostort bemutató vezetés utolsó állomásaként nézhetnek meg az érdeklődők. Jelenleg a Tér és Imádság – Az ima helyei az ezredfordulón a zsidó, keresztény és iszlám vallásban című tárlat látható (november 11-ig), amelyen mindhárom vallás kortárs építészetét egy-egy épület és egy-egy építész képviseli. Nevezetesen a drezdai Új Zsinagóga – építész: Wandel Hoefer Lorch + Hirsch; a Nový Dvr-i (Csehország) ciszterci apátság – építész: John Pawson és visokói (Bosznia-Hercegovina) Fehér Mecset – építész: Zlatko Ugljen.

Comments are closed.