Forrás: Híradó

A tíznapos programsorozat fotókiállítással indul

Klezmer koncertek, olasz-zsidó vacsora nápolyi dalokkal, békebeli zsidó kabaré és sanzonok – egyebek mellett ezek a programok várják mindazokat, akik ellátogatnak szeptember 1-je és 10-e között a Spinoza Házba.

Ötödik alkalommal rendeznek zsidó fesztivált a Spinoza Házban. Ebben az évben fotókiállítással nyit a tíznapos programsorozat. Kepes Jutka Séta a római gettóban című tárlata szombattól látható. A nyitónapon klezmer koncert várja még a hallgatóságot.

A különleges gasztronómai élményekre vágyókat szeptember 2-án olasz-zsidó vacsorára várják a szervezők. Másnap este Heller Ágnes író beszél Az idegen című könyvéről. Magyar-zsidó vacsora keretében hallgathatja meg a közönség a 10 éves Pannónia Klezmer Band játékát szeptember 6-án. Arra a kérdésre, hogy milyen is volt a békebeli zsidó kabaré, szeptember 7-én kapja meg a választ a közönség.

Klein Judit zsidó sanzon estjét szeptember 9-én hallgathatják meg az érdeklődők. Balázs Ágnes: A piros bicikli című darabját a zárónapon szeptember 10-én tekintheti meg a közönség.

Független Hírügynökség

Comments are closed.