Forrás: Híradó

Válogatottunk simán verte Győrben Izraelt

A bulgáriai fiaskó után hazai győzelemmel folytatta szereplését a négymeccses Európa-bajnoki pótselejtezőben a magyar női kosárlabda-válogatott, amely simán verte Izrael együttesét Győrben.

Eredmény, B csoport, 2. forduló:

Magyarország-Izrael 73-54 (17-16, 13-13, 21-9, 22-16)Győr, 400 nézőPontszerzők: Béres 14, Fegyverneky 14, Újhelyi 14, Császár 10, Honti 8, Iványi 8, Károlyi 3, Németh 2, illetve Karni 14, Selwyn 13, L. Cohen 10, Dori 6, Levitsky 5, Doron 4, Fleischer 2

A szerdán Pernikben elszenvedett 66-52-es vereség után csak a siker volt elfogadható a női együttes számára, annál is inkább, mert a trióból – ahonnan csupán a győztes léphet tovább az Eb-kvalifikációba – Izrael képviseli a legszerényebb játékerőt.

Béres és Újhelyi kosarai után megtorpant Bencze Tamás együttese, így hamarosan már a keményen védekező rivális vezetett 5-4-re. A nyitónegyed derekára mindkét alakulat rendezte sorait, az izraeliek távoli dobásokkal ellensúlyozták a házigazdák magassági fölényét.

A vendégcsapat rengeteg labdát elszórt, csakhogy a túloldalon is siralmas volt a dobószázalék, így a második negyed első három percében mindössze hat pont született. „Döcögött” a hazai gépezet, mind a 11 triplakísérlet célt tévesztett, egyedül a Bulgáriában 17 pontot szóró Béres hozta klasszisát. A félidőben még mindig csak egy pont volt az előny (30-29).

Térfélcsere után Károlyi révén behullott az első hármas, ami nagyot lendített a remekül lepattanózó zöld-fehéreken: a 25. percben 10 pontra nőtt a különbség (43-33), miközben többször is lejárt az izraeliek támadóideje. Fegyverneky férfi meccseken látható kosarakat szerzett, az ellenfél pedig egyre elkeseredettebben próbálkozott.

Az 51-38-ról induló zárónegyedben már csak a hazai diadal mértéke volt kérdéses, mivel az izraeliek teljesen összeroppantak, és csupán Selwyn kosarai tartották bennük a lelket. A vége 19 pontos siker lett, a tetemes különbség jól jöhet majd még a végelszámolásnál.

A magyarok következő mérkőzésüket egy hét múlva, Zalaegerszegen vívják Bulgária csapata ellen. A trióból csak a győztes jut tovább az olaszországi Eb előtti közvetlen kvalifikációs tornára.

A csoport állása:

1. MAGYARORSZÁG 3 pont/2 mérkőzés2. Bulgária 2 pont/13. Izrael 1/1

MTI

Comments are closed.