Forrás: Magyar Rádió

Állítólag egy üzleti vita miatt kellett távoznia Tunéziából, miután megvonták tőle alig egy éve szerzett állampolgárságát is.

Az izraeli Maariv nevű újság arab lapértesülésekre hivatkozva Szuha Arafatról, Jasszer Arafat özvegyéről közölt cikket mai számában. Szuha Arafat körülbelül egy hónappal ezelőtt 12 éves lányával együtt elhagyta Tuniszt, ahol már 10 éve élt. Az Al Hayat nevű arab újság nem közölte távozásának okát, de az Al Kudsz Al Aravi nevű lap szerint Tunézia elnöke parancsolta meg eltávolítását az észak-afrikai országból, miután visszavonta tőle a 2006-ban adományozott állampolgárságot.

Hivatalos indoklást nem adott az elnöki hivatal, de a jól értesültek szerint Szuha Arafat éles vitába keveredett tuniszi üzlettársával. Egy tunéziai internetes honlap tavaly augusztusban világgá kürtölte, hogy Arafat özvegye titokban férjhez ment egy helyi üzletemberhez, aki az elnök rokonságába tartozik. Ezt Szuha Arafat cáfolta, nemrég az országot is elhagyta és Máltára távozott, ahol egykori férjétől örökölt hatalmas vagyona révén nyilván nem szenved majd szükséget.

Shiri Zsuzsa (Jeruzsálem)

Comments are closed.