Forrás: MNO

2007. július 13. (8. oldal)

Lovas István

FT.com

A globális brit lap sürgeti, hogy az üzleti élethez hasonlóan a kormányokat is számoltassák el pontos mérlegükkel. Az állami vagyont nem értékelik és követik nyomon módszeresen. Ehelyett számos kormány igen fontos nemzeti kincseket a vevőkkel összejátszva értéken alul ad el.

Associated Press

Magyarország és Ukrajna vezetői tárgyalásokat kezdtek arról, hogy egy egymilliárd köbméter befogadóképességű, föld alatti földgáztárolót építsenek a magyar-ukrán határon, jelenti az amerikai távirati iroda Gyurcsány szavaira hivatkozva.

THE AGE

Michael Scheuer, aki 2004-ig a CIA Oszama bin Laden-egységét vezette, kijelentette az ausztrál lapnak, hogy a Nyugat vesztésre áll a muzulmán lázadók elleni globális harcában. Az Egyesült Államok hamarosan veszít Afganisztánban is – mondta Scheuer, s hozzátette: a nyugati politikusok félrevezetik a közvéleményt, amikor azt állítják, hogy az al-Kaidát a nyugati szabadság gyűlölete mozgatja és nem az amerikai katonai jelenlét a Közel-Keleten, a zsarnoki arab rezsimek amerikai segítése és Izrael „feltétlen” támogatása. A lap megszólaltatta az ausztrál kormányfőt is, aki azt állította, „nem tudja”, ki az a Scheuer.

Comments are closed.