Forrás: MNO

2007. július 13. (15. oldal)

Joó István

T A L Á L K O Z Ó

Július 17-től 21-ig az értéktartó nyitottság jegyében rendezik meg a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozót Sárospatakon; számítások szerint mintegy kétezren érkeznek a Kárpát-medence minden szegletéből az összejövetelre.

Ódor Balázs lelkipásztor, a református zsinat ifjúsági irodájának vezetője szerint a sportegyesületek után a legtöbb hazai fiatalt az egyházak mozgatják meg. Ezt igazolhatja majd a sárospataki fesztivál is, amely a 3. a kétévenkénti Csillagpont-találkozók sorában, és a 16-30 körüli korosztályt szólítja meg. A találkozó fő spirituális témája a reménység és a váradalom lesz, emellett kerekasztalok és előadások zajlanak a politikai ideológiákról, környezetünk jövőjéről, a keresztyének és a zsidók viszonyáról.

A színpadokon népzenei, komolyzenei és dzsesszegyüttesek váltják egymást. Ellátogat a találkozóra a Nagy János Quintett, Pál István „Szalonna”, a Szkítia, a Budapest Ragtime Band, Dr. Walter Blues Társasága csakúgy, mint Caramel. Az egykor református iskolába járó, roma származású Caramel különleges „ajándéka” lesz, hogy koncertjét zsoltárfeldolgozásaival zárja.

Comments are closed.