Forrás: Origo

Az izraeli hadsereg robbantásaiban megsérült a közüzemi hálózat a ciszjordániai Nábluszban. Az egyik önkormányzati képviselő 100 ezer dollárra becsülte a károkat, és a polgármester szerint többen meg is sérültek.

Ezrek maradtak folyóvíz és áram nélkül szombaton a ciszjordániai Nábluszban, mivel az izraeli hadsereg robbantásaiban megsérült a közüzemi hálózat. Az izraeli katonák virradat előtt felrobbantották a sűrűn lakott óváros bejáratát eltorlaszoló betonakadályokat. A detonációkban több tucat palesztin üzlet és lakóház megrongálódott, villamosvezetékek szakadtak le, vízvezetékek és szennyvízcsatornák sérültek meg – közölte a városi önkormányzat.

   

Szaid Handíje, az egyik önkormányzati képviselő 100 ezer dollárra becsülte az okozott károk nagyságát. Hozzátette, hogy a szétrepülő üvegszilánkok könnyebben megsebesítettek egy 60 éves asszonyt. Nihad Maszri ügyvezető polgármester utóbb már több sérültről is beszámolt.

   

Az izraeli hadsereg, amely gyakran hajt végre rajtaütéseket Nábluszban körözött militáns palesztinok ellen, úgy nyilatkozott, hogy a betontömbök gátolják megbízatásuk végrehajtásában a katonákat, akik rendszeresen tárnak fel titkos fegyver- és lőszerraktárakat a ciszjordániai városban. Szemtanúk szerint a betonakadályokat a szélsőségesek gördítik az izraeli katonai járművek útjába.

   

Musztafa Bargúti palesztin tájékoztatási miniszter „újabb bűncselekménynek” nevezte a hadsereg akcióját, amely „a Palesztin Hatóság és nép elleni izraeli katonai eszkaláció összefüggésébe illeszkedik”.

   

Néhány órával korábban izraeli katonák négy palesztint tartóztattak le egy gázai övezeti menekülttáborban – mondták palesztin biztonsági források. Egyelőre nem ismert, hogy a négy testvér melyik szervezet tagja.

(MTI)

Comments are closed.