Forrás: Híradó

Az elmúlt két hét alatt palesztin oldalon ötvenen, izraeli oldalon ketten vesztették életüket a tűzpárbajokban

A Gázai övezetből kilőtt nyolc rakéta csapódott be hétfőn izraeli területre, köztük kettő Szderót városába, ahol Amír Perec izraeli védelmi miniszter, az Izraeli munkapárt elnöke – szderóti lakos – éppen szavazni volt pártja vezetőségválasztása keretében.

Az izraeli hadsereg a nap folyamán felhatalmazást kapott a kormánytól, hogy fokozza szárazföldi válaszcsapásait a rakétával tüzelő palesztin fegyveresekre, de azt egyelőre cáfolják Jeruzsálemben, hogy nagyszabású katonai behatolás készülne a Gázai övezetbe. Az izraeli válasz eddig a légitámadások megszaporodásában nyilvánul meg, most ez kiterjedhet több katona felvonultatására és gyors rajtaütésekre is.

A hétfői rakétatámadásnak, amelyet az iszlamista Hamász fegyveres szárnya, az Ezzeddín el-Kasszám Brigádok vállalt magára, csak egy könnyű sebesültje volt. Előzőleg, hétfőre virradóan az izraeli légierő a Gázai övezet északi részén csapást mért egy Hamász-állásra, néhány órával azután, hogy egy onnan kilőtt rakéta megölt egy izraelit – közölte a hadsereg szóvivője.

Az elmúlt két hét alatt palesztin oldalon ötvenen, izraeli oldalon ketten vesztették életüket a tűzpárbajokban.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.