Forrás: Hírtv

Tavaly április óta először ismét merényletet követett el Izraelben egy palesztin terrorszervezet. A Vörös-tenger partján, Eilat városában robbant bomba. A támadást három szervezet is vállalta.

A tengerparti üdülőváros egyik pékségében robbant a bomba a délelőtti forgalomban. A rendőrség kezdetben gázrobbanásra gyanakodott. A robbantást egy órán belül három palesztin szervezet is magára vállalta: az al-Aksza mártírjainak a brigádja, az Iszlám Dzsihád és az eddig ismeretlen Hívők Hadserege is. A Hamász egyik vezetője jogos önvédelemnek és a palesztinok természetes válaszának nevezte az akciót.

Hasonló merénylet tavaly április óta nem volt Izraelben. A palesztin szervezetek az elmúlt hónapokban a belpolitikai harcokkal és az egymás elleni küzdelemmel voltak elfoglalva. Több radikális vezető azonban a közös ellenség, Izrael elpusztítására szólította fel híveit.

A zsidó állam attól tart: a mostani merénylet egy újabb terrorhullám kezdete. A biztonsági intézkedéseket ezért országszerte megerősítették.

Kedves Olvasó!

Ha Ön is szeretné e-mailben megkapni a Hír TV válogatott híreit, regisztráljon!

Comments are closed.