Forrás: Index

MTI

„Az ittas gyanúsítottak szóbelileg inzultálták a rabbit és fiát, náci jelszavakat skandálva és olyan kijelentéseket téve, amelyekből kiderült, hogy rokonszenveznek az emberi jogok megsértését célzó mozgalmakkal” – közölte Dása Kollárová, a pozsonyi rendőrség szővivője a pozsonyi főrabbi zaklatásáról.

Két szlovák szélsőséges inzultálta Pozsonyban Baruch Myers pozsonyi főrabbit és fiát, amikor távoztak egy zsinagógából – közölte Dása Kollárová, a pozsonyi rendőrség szóvivője.

A szombati incidens hírét Peter Salner, a szlovákiai zsidó hitközség képviselője is megerősítette. A fiatalok nem bántalmazták tettleg a rabbit és fiát, hanem náci jelszavakat skandáltak előtte.

A rendőrség a két elkövetőt emberi jogok megsértése vádjával őrizetbe vette, ha bűnösnek találják őket, három évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak.

„Az ittas gyanúsítottak szóbelileg inzultálták a rabbit és fiát, náci jelszavakat skandálva és olyan kijelentéseket téve, amelyekből kiderült, hogy rokonszenveznek az emberi jogok megsértését célzó mozgalmakkal” – közölte Dása Kollárová.

Myers rabbi az Egyesült Államokból érkezett Szlovákiába a kilencvenes évek elején, és már volt része hasonló támadásban. Röviddel Pozsonyba érkezése előtt bőrfejűek támadtak rá, s az akkori támadás következében megsérült.

Comments are closed.