Forrás: MNO

2007. január 15. (7. oldal)

Pilhál György

Napokkal azután, hogy Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke a kormány és a rendőrség segítségét kérte az úgymond elharapózó romaellenes, rasszista jelenségek megfékezésére, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádnémeti általános iskolájának kisegítő osztályában két harmadikos cigány gyerek (kilenc-, illetve tizenegy évesek) rátámadt tanítónőjére, amiért az rendetlenkedő társukat fegyelmezni próbálta. (Egyikük belerúgott a pedagógusba, a másik hozzávágott egy fából készített szemléltetőeszközt, miközben egy iskolatáskát is feléje dobott.)

Nem sokkal az olaszliszkai tanárlincselés után (ott is romák voltak az elkövetők, a tanár meghalt) legalábbis elgondolkodtató, hogy Kolompár Orbán és csapata a kormány és a rendőrség segítségét kéri a „romaellenes, rasszista” jelenségek megfékezésére.

Látta már elmeorvos Kolompár Orbánt? Javasolnám az elnök úrnak, látogasson el a Gyorskocsi utcai fogdába, s nézze meg, milyen arányban ülnek ott roma és nem roma elkövetők – miközben a lakosság aránya azért még más. Először a saját tornácon kéne rendet csinálni, Kolompár uram, utána lehet kezdeni a jajveszékelést. Hasonló kategória Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Mozgalom frontembere is, őt meg az háborította fel nemrégiben, hogy lapunk nehezményezte a roma holokauszt alkalmával előadott nótájukat, melynek refrénjében az állt: „Verd meg, Isten, a németet…!” Úgy általában.

Én a tükröt ajánlanám megfontolásra a Kolompár-Horváth duett figyelmébe. Bele kellene nézni.

Comments are closed.