Forrás: MNO

Bezárás | Nyomtatás

Olaszországban is büntetik majd a holokauszt tagadását

2007. január 19. 22:50

MNO

Büntetendő lesz Olaszországban a holokauszt tagadása – jelentette be pénteken Clemente Mastella olasz igazságügy-miniszter.

A tárcavezető közölte, hogy ilyen értelmű törvénytervezet kerül a legközelebbi, jövő pénteki kormányülés elé és reményét fejezte ki, hogy a tervezet széles körű parlamenti támogatottságra talál, úgy a többség, mint az ellenzék köreiben. A beterjesztést a január 27-i nemzetközi holokauszt-emléknapra, az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának 62. évfordulójára időzítették.

A bejelentés egybecseng azzal a német törekvéssel, amely bűncselekménynek minősítené az egész Európai Unióban a gyűlöletre uszítást és a rasszista jellegű erőszakos cselekményeket. Jelenleg Németország az EU soros elnöke.

Mastella ugyanakkor nem tett utalást arra, hogy milyen büntetést vonna maga után a holokauszttagadás, amelynek betiltását az olasz zsidó közösségek szövetsége követelte.

Több EU-tagállamban, így Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Ausztriában és Belgiumban már büntetendő a holokauszttagadás. Ausztriában tavaly bebörtönözték David Irving holokauszttagadót, mert egy, az országban megjelent könyvében kétségbe vonta a holokauszt megtörténtét.

(mti)

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2007

Hirdessen Ön is ETARGET-tel!

Comments are closed.