Forrás: Híradó

Nem tudni pontosan milyen előkészületek tettek a helyszínek védelmére

Irán felkészült arra, hogy kivédjen egy esetleges támadást nukleáris létesítményei ellen, bár az ország vezetői úgy vélik: ennek nagyon kicsi a valószínűsége.

Irán atomenergiaügyi szervezetének alelnöke közölte, hogy országa felkészült arra, ha megpróbálnák lebombázni nukleáris létesítményeiket, köztük az úgynevezett nehézvizes üzemet Arak városában. Az ISNA hírügynökség szerint a tisztségviselő nem beszélt arról, pontosan milyen előkészületek tettek a helyszínek védelmére.

Az Egyesült Államok és Izrael eddig nem zárta ki teljesen annak lehetőségét, hogy egy katonai csapással állítják le a perzsa állam nukleáris programját.

Még január hetedikén a brit The Sunday Times című lap arról számolt be, hogy Izrael támadásra készül a perzsa állam urándúsító létesítményei ellen. Az újság izraeli katonai forrásokra hivatkozva azt állította, hogy a zsidó állam „egy gyengébb atomcsapással” pusztítaná el a Natanz közelében található atomerőművet. Tel-Aviv ugyanakkor tagadta, hogy egy ilyen akciót tervezne.

Független Hírügynökség

Comments are closed.