Forrás: MNO

2007. január 9. (8. oldal)

Lovas István

APA

Makó mellett Európa egyik legnagyobb gázmezőjét fedezték fel. Sajtójelentések szerint 600 milliárd köbméterről van szó. A kitermelés már az idén megkezdődhet. Ezzel csökken majd az orosz gáztól való függőség. A kitermelés költsége 1000 köbméterenként 20 dollár lesz, míg az orosz gáz ára 300 dollár – jelenti az osztrák hírügynökség.

PORT2PORT

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részvételével március 8-10. között Budapesten kerül sor az izraeli-magyar üzleti fórumra – jelentette be az izraeli kereskedelmi kamara elnöke az izraeli kereskedelmi hírportálon.

The Guardian

Hugo Chávez venezuelai elnök a hozzá lojális embereket nevezte ki kulcsfontosságú pozíciókra, és bejelentette, hogy bezárat egy ellenzéki televízióállomást – írja a baloldali brit lap, amely Chávez nagyarányú győzelmét úgy értékeli, hogy az elnök ezentúl még radikálisabb politikát folytat. Hozzátette: a nicaraguai Daniel Ortega és az ecuadori Rafael Correa beiktatásával Latin-Amerika baloldali erői tovább izmosodnak.

Information Clearing House

Teljes mértékben igazat ad Jimmy Carter volt amerikai elnök novemberben megjelent, az izraeli apartheidről szóló könyvének a baloldali Sulamit Aloni volt izraeli oktatási miniszter, aki szerint közhely és tény, hogy Izraelben faji alapú szegregáció működik. A csak a zsidók által használható és a palesztinoktól ellopott területeken végigfutó autóutakra azért nem teszik ki a „Csak zsidóknak” táblát, nehogy – mint egy katona mondta neki, akit Aloni megkérdezett – egy „antiszemita” külföldi e táblákat lefényképezze.

Forward

Izraeli szakértők szerint a Közép-Kelet biztonságosabb volt, amikor még Szaddám Huszein uralkodott Irakban, csak e szakértők véleményük nyilvánosságra hozatalával nem akarják zavarba hozni az amerikaiakat, hiszen Izrael érdekében történt Irak lerohanása, ahol az invázió óta 650 ezer ember lett az erőszak áldozata.

Comments are closed.