Forrás: Index

Amín Dzsemájel volt libanoni államfő a Mááriv című izraeli lap pénteki számában megerősítette, hogy életben van a két izraeli katona, akiket a síita Hezbollah gerillái raboltak el 2006 júliusában.

A Madridban nyilatkozó volt államfő arra a kérdésre, hogy mennyi esélyt lát a két elrabolt katona szabadon engedésére Izraelben, azt felelte: „mindannyian reménykedünk benne, hogy ez bekövetkezik”. Dzsemájel egy találkozón vesz részt a spanyol fővárosban, ahol európai, arab és izraeli közéleti személyiségek a mára holtpontra jutott arab-izraeli békefolyamatot elindító 1991-es nemzetközi konferenciára emlékeznek.

Izraeli katonai források december 6-án közölték, hogy a két katona súlyosan megsérült, amikor a Hezbollah fegyveresei rajtuk ütöttek, és egyikük állapota válságos. A Hezbollah fegyveresei pontosan fél éve, 2006. július 12-én rabolták el Ehud Goldwassert és Eldad Regevet az izraeli-libanoni határnál, három társukat megölték. Izrael az incidenst követően indította el a 34 napos háborút Libanon ellen.

Comments are closed.