Forrás: Hírtv

Szélsőjobboldali frakció alakul az Európai Parlamentben – nem utolsó sorban Románia és Bulgária EU-csatlakozásának eredményeként.

A nacionalisták, euroszkeptikusok, antiszemiták és holokauszttagadók csoportja hamarosan hivatalosan is bejelenti a megalakulást – közölte szerdán nagy érdekklőést kiváltó sajtóértekezleten a csoport vezetője, a francia Bruno Gollnisch, a Nemzeti Front tagja.

Gollnisch szerint a frakció hivatalosan a jövő héten alakul meg. Az Európai Parlamentben akkor alakulhat frakció, ha legalább 20 képviselő jelentkezik, akik minimum 5 országból valók. Gollnisch szerint 17 képviselő már hivatalosan feliratkozott, 3 pedig faxon, illetve mailben közölte belépési szándékát.

Az európai szélsőjobboldali frakciónak tagja lesz (és reményei szerint elnöke) a francia Jean-Marie Le Pen és lánya, Olaszországból a fasiszta dikátor Mussolini unokája, Alessandra, a flamand nacionalisták vezére, Franck Vanhecke.

A szélsőjobb frakció nem tudott volna 20 képviselőt összeszedni az idegengyűlölettel és antiszemitizmussal vádolt Corneliu Vadim Tudor vezette Nagy Románia Párt nélkül, amely 5 tagot ígért. Csatlakozik a frakcióhoz egy bolgár szélsőjobboldali is.

Az Európai Parlamentben 10 év óta nem volt szélsőjobboldali frakció. Ha most újra megalakul, akkor dotációt kap majd a költségvetésből és helyet a házbizottságban.

Kedves Olvasó!

Ha Ön is szeretné e-mailben megkapni a Hír TV válogatott híreit, regisztráljon!

Comments are closed.