Röviden

sofar, 2007. január 09. 23:45  JNA24 médiafigyelő, MNO Add comments

Forrás: MNO

2007. január 3. (9. oldal)

MTI

Magyar fiú szlovák őrizetben

Pozsony. Kelta keresztet ábrázoló és a White Power (Fehér Erő) feliratú ruházat viselése miatt indított eljárást a szlovák rendőrség egy 17 éves magyar állampolgár ellen. A fiatalembert szombaton Révkomáromban vették őrizetbe, amiért a ruházatán idegengyűlölő jelképeket viselt – közölte kedden a szlovák rendőrség szóvivője. Kihallgatása után a rendőrség nem vette őt őrizetbe, így a továbbiakban is szabadlábon védekezhet. (MTI)

Izraeli beismerés

Jeruzsálem. Dan Haluc izraeli vezérkari főnök elismerte, hogy hazája nem tudta elérni minden kitűzött célját a Hezbollah libanoni szervezettel tavaly vívott háborúja során. Haluc elismerte azt is, hogy izraeli katonák egyes esetekben nem hajtották végre a parancsokat, vagy erkölcsi megfontolásból szembeszegültek az utasításokkal. A háborúban több mint 1200 libanoni civil és 162 izraeli – főként katona – vesztette életét. (MTI)

Iránt figyelik

Jeruzsálem. Izrael három nagy erejű robbantással kipróbált tegnap a Negev sivatag déli részén egy olyan föld alatti berendezést, amelynek érzékelnie kell, ha Iránban kísérleti atomrobbantást hajtanának végre. A földmozgások érzékelésére képes, szeizmográfokkal ellátott berendezés a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség bécsi központjába továbbítja majd az általa rögzített adatokat. (MTI)

Comments are closed.