Forrás: Híradó

„Magukfajták kontra „egyhazájú magunkfajták”

Kattintson ide a videó megtekintéséhez!

Éles, személyeskedő, durva szóváltásba torkollott a Nap-keltében az a beszélgetés, amelyben az újságírók Morvai Krisztina büntetőjogászt kérdezték.

Számos ismert oktató, teológus, újságíró csatlakozott a Wesley János Lelkészképző Főiskola oktatói által kiadott nyilatkozathoz, amely Morvai Krisztina antiszemita szellemiségű megnyilatkozása ellen tiltakozik.

A riporterek elsősorban arról a nagy vihart kavart válaszlevélről faggatták volna az ELTE büntetőjogi tanszékének docensét, amely a Népszava december 21-i számában a lap egyik glosszájára válaszolva két részre osztotta Magyarország lakóit: kártékony és bűnöző „magukfajtára” és „egyhazájú”, humánus értékeket képviselő „magunkfajtára”, míg a jogász ezzel szemben az általa vezetett, az október 23-i eseményeket vizsgáló bizottság munkájáról beszélt volna.

A Nap-kelte riportere az inkriminált válaszlevél alapján burkolt antiszemitizmussal vádolta a Morvait, akinek mondatait megpróbálta kódolni is, ezt viszont a jogász visszautasította, és a köztelevízióban megengedhetetetlen nyílt zsidózással vádolta meg, később pedig „lemagukfajtázta” és hazugozta az újságírót.

A jogász szerint egyébként levele nem más, mint válasz egy őket ért igaztalan és rosszindulatú támadásra, a meglepő pedig legfeljebb az lehet, hogy ez a válasz hosszú évek hallgatása után most megszületett, megszülethetett. Morvai arra a Népszava-írásra utalt, amelyben az szerző „felsült Júdásoknak” nevezte őt, illetve azokat a túlnyomorészt ellenzéki politkusokat, akik a „példa nélküli rendőri brutalitásról” számoltak be Brüsszelben december elején.

Éles vita alakult ki kérdezett és kérdezők között az október 23-i események megítélése kapcsán is, mert míg az újságírók a be nem jelentett demostrációk törvénytelenségét emlegeték, addig jogász következetesen a brutális rendőrökről és a megfélemlített ártatlan ünneplőkről beszélt, akiket megfosztottak a méltóságteljes emlékezés lehetőségétől.

hirado.hu

Comments are closed.