Forrás: MA

Irán óva inti Izraelt minden katonai akciótól és figyelmezteti: egy ilyen lépés nem maradna válasz nélkül Teherán részéről – hangsúlyozta vasárnapi szokásos sajtótájékoztatóján Mohammad Ali Hoszeini iráni külügyi szóvivő.

2007.01.07 12:52 MTI

Hoszeini a The Sunday Times értesülésére reagált, mely szerint az izraeli légierő arra készül, hogy lerombolja Irán natanzi, iszfaháni és araki nukleáris létesítményeit. A brit vasárnapi lap hírét azóta cáfolta egy magát megnevezni nem kívánó magas rangú izraeli illetékes.

Az iráni szóvivő úgy vélekedett, hogy a The Sunday Timesban megjelentek, amelyek Ehud Olmert izraeli kormányfőnek az izraeli atomfegyver létéről szóló beismerését követték, „csak megerősítik a világ közvéleménye előtt, hogy a cionista rezsim a legfőbb veszély, amely a világot és a térséget fenyegeti„.

Az ilyen nyilatkozatok és szájhősködések az iszlám köztársaság ellenségeinek gyengeségét bizonyítják és nem ingatják meg Irán eltökéltségét a nemzetközi szabályoknak megfelelő nukleáris tevékenységének folytatásában” – szögezte le Hoszeini.

Comments are closed.