Forrás: Híradó

A francia elnök szerint a rasszizmus, antiszemitizmus elleni harc, a sokszínűség iránti tisztelet a köztársaság alapértékei közé tartozik

Jacques Chirac francia elnök szót emelt újévi köszöntőjében a szélsőségesség és az idegengyűlölet ellen. Felszólította honfitársait, hogy ne higgyenek a szélsőségesség szítóinak, s hozzátette, hogy Franciaország „mindig akkor erős, amikor képes a kompromisszumokra”.

A rasszizmus, antiszemitizmus elleni harc, a sokszínűség iránti tisztelet a köztársaság alapértékei közé tartozik – mondta a francia elnök, akinek nagy valószínűséggel ez volt az utolsó elnöki újévi köszöntője, hiszen négy hónap múlva elnökválasztást rendeznek Franciaországban, és Chirac valószínűleg nem indul újra posztjáért.

A 74 éves államfő ezúttal is nyitva hagyta a kérdést, hogy pályázik-e harmadszor is az államfői tisztségre, de megfigyelők általában valószínűtlennek tartják, hogy újra jelöltetné magát.

Chirac utalt beszédében a hivatali idejében elért sikerekre, például a munkanélküliség visszaszorítására és a „szilárd gazdasági növekedésre”.

MTI/AP/AFP/hirado.hu

Comments are closed.