Forrás: Híradó

A tettesek festékszóróval uszító szövegeket is írtak a kapukra

Horogkereszteket és a zsidóságot sértő feliratokat festettek a pécsi zsinagóga és a hitközség épületének három kapujára.

A helyi hitközség elnökének elmondása szerint a Pécs belvárosában álló zsinagóga és a vele szomszédos hitközség székházának udvarára nyíló kocsibejáró fémkapuira fekete színű festékszóróval horogkereszteket, „Éljen Szálasi”, „Heil Hitler”, „Üssétek a zsidót” feliratokat festettek. Krausz István közölte: az ismeretlenek feltehetőleg szerda reggel fél hét és fél nyolc között fújták le a kapukat.

A hitközség feljelentést tett, és úgy tudják, a rendőrség eljárást indított az ügyben. Az elnök kitért arra is, hogy a rendőrök szerint feltehetőleg „nem profik” lehettek az elkövetők, mert a kapukon „megfolyt” a festék. Ilyet egy profi graffitis nem csinál – tette hozzá.

Emlékeztetett, az elmúlt években már több hasonló eset történt Pécsett, de mint mondta, akkor nem ilyen nagy felületen gyalázkodtak. Hozzátette: korábban óriásplakátokon, a temető kerítésén találtak uszító feliratokat.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.