Forrás: Index

Horogkereszteket és a zsidóságot sértő feliratokat festettek a pécsi zsinagóga és a hitközség épületének három kapujára – közölte a helyi hitközség elnöke csütörtökön az MTI-vel. Krausz István elmondta, hogy a Pécs belvárosában álló zsinagóga és a vele szomszédos hitközség székházának udvarára nyíló kocsibejáró fémkapuira festettek ismeretlenek uszító feliratokat még szerdán délelőtt. Fekete színű festékszóróval horogkereszteket, „Éljen Szálasi”, „Heil Hitler”, „Üssétek a zsidót” feliratokat festettek a polgármesteri hivatalhoz közeli hitközségi épület kapuira.

Krausz István közölte: az ismeretlenek feltehetőleg szerda reggel fél hét és fél nyolc között fújták le a kapukat. Feljelentést tettek, és úgy tudja, a rendőrség eljárást indított az ügyben. A rendőrök szerint feltehetőleg „nem profik” lehettek az elkövetők, mert a kapukon „megfolyt” a festék. Ilyet egy profi graffitis nem csinál.

Emlékeztetett, az elmúlt években már több hasonló eset történt Pécsett, de mint mondta, akkor nem ilyen nagy felületen gyalázkodtak. Korábban óriásplakátokon, a temető kerítésén találtak uszító feliratokat.

Comments are closed.