Forrás: MNO

Az észak-amerikai sajtó szemléje

2006. december 27. 9:19

Simon Zoltán

Marokkó, Algéria, Tunézia, Egyiptom, Szaúd-Arábia, és az Egyesült Arab Emirátusok is atomot akarnak, hivatalosan csak békés célokra – számol be a Pipes Weblog. Gyenge volt az ünnepi szezon a kiskereskedőknek – írja a The Washington Times. Most hatalmas akciókkal és új árukkal próbálják menteni a menthetőt.

Pipes Weblog

Hat arab ország szállt be a ringbe, már ami az atomenergia megcélzását jelenti – írja a Pipes Weblog. Bár hivatalosan az atomenergia békés, civil felhasználását jelölték meg elérendő célként, senki sem kételkedik abban, hogy a katonai következmények is jelen vannak. A NAŰ szerint a fenti hat ország Marokkó, Algéria, Tunézia, Egyiptom, Szaúd-Arábia, és az Egyesült Arab Emirátusok. Az International Institute for Strategic Studies szakértője úgy véli, ezek az államok egy biztonsági tartalékkal szeretnének rendelkezni Iránnal szemben. Ez azon a téren is változást jelent, hogy a kérdéses nációk eddig egy atommentes Közel-Keletet szorgalmaztak és Izrael nukleáris leszerelését.

The Washington Times

A Washington D.C. környéki lakosok az ünnepeket követően visszatértek kedvenc szabadidős tevékenységükhoz: a shoppingoláshoz – írja a Washington Times. A napilap átlal megszólaltatott kereskedők elmondása szerint elég rossz volt az idei szezon. A kiskereskedelem most azt reméli, hogy akciókkal és új áruk behozásával talán még menthető a helyzet. Reményeik szerint a levásárolható ajándékkártyákkal felszerelkezett vevők felvásárolják majd a leárazott ill. a teljes árú termékeket, és megfordítják a nem túl pozitív jelenlegi helyzetet. Egyes helyeken a már egyébként is féláron kínált termékekre plusz 15 százalékos kedvezményt adnak a délelőtti órákban.

Comments are closed.