Forrás: MNO

2006. december 19. (8. oldal)

Lovas István

Ft.com

Brüsszel törvényes lépéseket indított azért, mert 16 országgal egyetemben Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Spanyolország és Olaszország sem tett eleget az uniós határidőknek, amelyekre ezen országoknak liberalizálniuk kellett volna energiapiacukat egy összeurópai energiapiac megteremtése érdekében. Az erre vonatkozó EU-törvényeket még 2003-ban hozták – olvasható a brit pénzügyi lapban.

The Guardian

Bush amerikai elnököt azzal vádolják, hogy Irán-politikája bírálóját megakadályozták kritikája közlésében – olvasható a baloldali brit lapban. Flynt Leverett, a CIA és a Nemzetbiztonsági Tanács volt közel-keleti elemzője azzal vádolja a Fehér Házat, hogy az nyomást gyakorolt a CIA-ra, és így megakadályozták Washington Teheránnal szembeni politikája kifejtését. Az elemző elmondta, a kormány a CIA-t nyomás alá helyezte, hogy a lapnak megjelenésre küldött cikkéből tetemes részeket vágjanak ki. Leverett még azzal is vádolja a Fehér Házat, hogy a CIA-t korábban szintén kényszerítette azon nézetek terjesztésének megakadályozására, amelyek nem illeszkednek be abba a politikájába, amelynek lényege: semmiféle diplomáciai megbeszélést ne folytassanak Iránnal. A cikk a http: //talkingpointsmemo.com címen most is olvasható a világhálón. Leverett közölte: a fehér házi beavatkozást követően a CIA utasította arra, hogy hagyjon ki olyan részeket, amelyek ismertetik, miként működött együtt Irán az Egyesült Államokkal Afganisztán ügyében a 2001. szeptember 11-i támadásokat követően. Leverett hozzátette: a Fehér Háznak nincs kifogása, ha ugyanezeket a tényeket kevésbé kritikus elemzők ismertetik.

Forward

Orvosok szerint a körülmetélés nem biztonságos címen a New York-i zsidó napilap azt írja, hogy az elmúlt években több alkalommal okozott herpeszt – és legalább egy esetben csecsemőhalálhoz vezetett – az, hogy a hászid és ultraortodox zsidó közösségekben még ma is szájjal szívják le a vért a vágás után.

Comments are closed.