Forrás: Hírtv

Izrael felszabadít százmillió dollárt a palesztinok számára – ebben állapodott meg Ehud Olmert izraeli kormányfő és Mahmúd Abbász palesztin elnök Jeruzsálemben. A palesztin és az izraeli vezető két órán át tárgyalt Olmert rezidenciáján, ez volt kettejük közt az első hivatalos találkozó.

A két politikus találkozóját a tárgyalások előtt alig néhány órával jelentették be Jeruzsálemben. Maga a találkozó ténye sokakat meg is lepett. Bár Olmert már júliusban közölte, hogy kész volna egyeztetni Abbásszal, a palesztinok az izraeli börtönökben fogva tartott palesztin foglyok szabadon bocsátását követelték cserébe a tárgyalások megindításáért.

A palesztin foglyok kérdése most is terítéken volt, ám megállapodás ebben nem született. Az izraeli kormányfő ugyanakkor késznek mutatkozott, hogy könnyítsen a Palesztin Hatóság pénzügyi helyzetén, és hozzájárult, hogy a befagyasztott adóalapokból 100 millió dollárt kifizessenek a palesztinoknak humanitárius célokra.

A Hamász elítélte a találkozó létrejöttét, szerintük ugyanis Izrael továbbra sem változtat magatartásán a palesztin területeken.

hírTV, FH

Kedves Olvasó!

Ha Ön is szeretné e-mailben megkapni a Hír TV válogatott híreit, regisztráljon!

Comments are closed.