Forrás: MNO

Bezárás | Nyomtatás

Hunyadi – Isten kardja, világsztárokkal

2006. december 24. 14:47

MNO

Hunyadi Jánosról történelmi akciófilm készül amerikai-magyar koprodukcióban, Magyarországon – tájékoztatta a produkció sajtófőnöke csütörtökön az MTI-t. Az Atlantic Overseas Pictures, az EuroCo-Productions és a Cameofilm közös produkciójának ötletét a nándorfehérvári diadal 550. évfordulója adta.

A kosztümös, korhű csatajelenetekben gazdag alkotás cselekményében jelentős szerepet kap a hadvezér fia, Mátyás is – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. A Hunyadi, the Sword of God (Hunyadi – Isten kardja) munkacímmel készülő alkotás költségvetése 25-30 millió dollár.

A produkcióban amerikai világsztárok és ismert magyar művészek is feladatot kapnak. A filmet várhatóan 2008-ban mutatják be a magyarországi mozik – áll az összegzésben, amely a forgatás megkezdésének időpontjára nem tér ki.

A tájékoztatás szerint a magyar produkciós iroda képviselői, P. Koltai Gábor, és Csáky Attila 2007 második felében Budapesten kezdi forgatni a Flower of the Fence (A kerítés virága) című filmet, amerikai és angol partnereikkel.

A Philip Saville rendezésében készülő, egy holokauszt-túlélő visszaemlékezésein alapuló romantikus történet szereplője az Oscar-díjas Richard Dreyfuss, Maia Morgenstern és a fiatal Thomas Sangster, a forgatókönyvet pedig Harris Salomon és Matt Salzberg írta.

(MTI/gondola.hu)

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2006

Szponzorált linkek

Comments are closed.