Forrás: Híradó

Abbász egy csütörtöki nyilatkozatában reményének adott hangot, hogy még az év vége előtt létrejön találkozója az izraeli kormányfővel

Az izraeli közrádió szerint a közeli napokban találkozik egymással Ehud Olmert izraeli kormányfő és Mahmúd Abbász palesztin elnök.

A rádió az izraeli miniszterelnöki hivatal egyik, névtelenséget kérő magas rangú tisztviselőjét idézte, aki szerint a találkozó eddig azért nem jöhetett létre, mert a palesztinok halogatták a júniusban elrabolt Gilád Salit izraeli tizedes szabadon bocsátásáról való megállapodást.

Miri Eiszin, Olmert szóvivője csak annyit közölt, hogy a találkozó időpontját még nem rögzítették, és szintén hozzátette, hogy eddig a palesztinok késleltették azt.

Abbász egy csütörtöki nyilatkozatában reményének adott hangot, hogy még az év vége előtt létrejön találkozója az izraeli kormányfővel. Olmert májusi hivatalba lépése óta mindössze egyszer, nem hivatalos formában, június 22-én Petrában folytatott megbeszélést Abbásszal II. Abdalláh jordániai uralkodó jelenlétében.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.