Forrás: MNO

Bezárás | Nyomtatás

Törvény tiltja a Hamász segélyezését

2006. december 22. 7:51

MNO

Aláírta George Bush amerikai elnök a Hamász elszigetelését célzó törvényt, amely megtiltja a radikális iszlámista mozgalom által ellenőrzött palesztin hatóságok amerikai segélyezését, amíg a Hamász nem ismeri el Izraelt és nem mond le az erőszakról.

Bush elnök csütörtökön írta alá a vonatkozó törvényt, olyan időszakban, amikor a palesztin területeken kormányzó Hamász és a nála mérsékeltebbnek tekintett, Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatah mozgalom fegyveresei véres harcokat vívnak a Gázai övezetben.

A törvény megtilt mindenféle amerikai segítséget a Hamász irányította palesztin hatóságoknak, amíg a radikális mozgalom nem ismeri el Izrael jogát a létezésre, illetve az izraeli és az amerikai kormánnyal, és a nemzetközi közösséggel korábban kötött szerződések érvényességét. Ez vonatkozik az izraeli-palesztin konfliktus rendezésére kidolgozott nemzetközi terv – útiterv – elismerésére is. A béketerv két – egy zsidó és egy palesztin – állam egymás mellett élését irányozza elő – hangoztatta a washingtoni Fehér Ház közleményében.

Info Rádió, Magyar Rádió

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2006

Szponzorált linkek

Comments are closed.