Forrás: MNO

2006. december 22. 12:34

Simon Zoltán

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa az Iránnak adott határidő lejárta után négy hónappal egy olyan határozatot hoz, mely első ránézésre keménynek tűnhet, de valójában tele van kiskapukkal a nukleáris fegyverprogram számára, írja a The Wall Street Journal. 1,2 millió dolláros büntetést fizet környezetvédelmi okokból a Mercedes-Benz USA és anyacége, a DaimlerChrysler AG, számol be a The Washington Times.

The Wall Street Journal

Még az irániak is keményebbek Teheránnal szemben, mint az ENSZ Biztonsági Tanácsa, írja a Wall Street Journal egy vezércikkben. A múlt heti szavazáson az irániak voksolhattak helyi vezetőikre, illetve a szakértők gyűlésének tagjaira, akiknek elméletileg még Ali Hamenei felett is hatalmuk van. A választások nyertese, Rafszandzsani ajatollah és exelnök sem az a nyugati típusú, demokratikus vezető – jegyzi meg a lap -, ő is nukleáris megsemmisítéssel fenyegette meg Izraelt. Az utóbbi napok eseményeiből azt a következtetést vonja le a lap, hogy a friss események ellenére az ENSZ csak arra volt képes, hogy az Iránnak adott határidő lejárta után négy teljes hónappal egy olyan határozatot hoz, mely első ránézésre ugyan keménynek tűnhetnek, de valójában telis-tele vannak kiskapukkal a nukleáris fegyverprogram számára.

The Washington Times

1,2 millió dolláros büntetés megfizetésébe egyezett bele a Mercedes Benz USA és anyacége, a DaimlerChrysler AG, írja a Washington Times. Az ok: nem értesítették a kormány EPA névre hallgató környezetvédelmi ügynökségét, hogy az 1998 és 2006 között gyártott Mercedes gépkocsijaiknak lészennyezési szempontból számos hibájuk volt. Leginkább a katalizátorokkal és légpumpákkal voltak gondok. Az egyezséget és az azt megelőző kormánypanaszt is a fővárosi bíróságon nyújtották be, derül ki a The Washington Times cikkéből.

Comments are closed.