Forrás: Magyar Rádió

Történelmi akciófilm készül Hunyadi Jánosról világsztárok főszereplésével jövőre. Az Atlantic Overseas Pictures, az EuroCo-Productions és a Cameofilm közös produkciójának ötletét a nándorfehérvári diadal 550. évfordulója adta.

Az amerikai-magyar koprodukcióban tervezett,csatajelenetekben gazdag, kosztümös filmben az amerikai sztárok mellett ismert magyar művészek is feltűnnek majd. A nándorfehérvári diadalnak emléket állító filmet Magyarországon várhatóan 2008-ban mutatják be. A munka költségvetése 25-30 millió dollár.

A tájékoztatás szerint a magyar produkciós iroda képviselői, P. Koltai Gábor, és Csáky Attila 2007 második felében Budapesten kezdi forgatni a Flower of the Fence (A kerítés virága) című filmet, amerikai és angol partnereikkel. A Philip Saville rendezésében készülő, egy holokauszt-túlélő visszaemlékezésein alapuló romantikus történet szereplője az Oscar-díjas Richard Dreyfuss, Maia Morgenstern és a fiatal Thomas Sangster, a forgatókönyvet pedig Harris Salomon és Matt Salzberg írta. Az alkotás költségvetése 10 millió dollár.

MR

Comments are closed.