Forrás: kultura.hu

2006. december 21.

Június végén minden felhajtás nélkül hazánkba látogatott Richard Dreyfuss, hogy megtekintse a Rudolf cím musicalt az Operettszínházban. Korábban már pletykáltak egy esetleges magyarországi forgatásról, ami a napokban biztossá vált.

Richard Dreyfuss A csend fogságában című filmben

A Cápa, a Harmadik típusú találkozások és legutóbb a Poseidon sztárja, Richard Dreyfuss aláírásával is szentesítette, hogy elvállalja a 2007 második felében hazánkban forgó, Flower of the Fence című Holokauszt-film főszerepét, ami azért is jó hír, mert a sztár ezzel a rácáfolt arra a nemrégiben adott nyilatkozatára, melyben kijelentette: nem kíván több moziban szerepelni.

Az évek óta csak tologatásra ítélt, az eredetileg Tony Curtis-nek szánt, kezdetben Love is a Survivor, majd The Fence címeket viselő produkció végre révbe ért, köszönhetően annak, hogy az Atlantic Overseas Pictures (AOP) rábukkant a magyar koprodukciós partnerre, a Euro Co-Productions-ra.

A 10 millió dollár körül mozgó költségvetést Philip Saville (A legjobb ház Londonban, Családi fényképek, Az önéletrajzíró) brit rendező felügyeli, aki ezzel a mozival egy megtörtént eseménynek kíván emléket állítani. Herman Rosenblat gyermekként túlélte a holokausztot, majd később feleségül vette azt a nőt, akibe egy haláltáborban szeretett bele.

A fiatalkori jelenetekben az ifjú Hermant az Igazából szerelemben megismert Thomas Sangster alakítja, míg a női párost Maia Morgenstern (A passió, Mansfeld), valamint a 15 éves Sarah Bolger (az Amerikában című Jim Sheridan film gyerek szereplője) kelti majd életre.

A projekt megvalósulását a magyar filmtörvény adókedvezménye, hollywoodi befektetők és az OTP Bank segítsége tette lehetővé. Wolf László, az OTP vezérigazgató-helyettese a The Hollywood Reporternek nyilatkozva elmondta: reményeik szerint a produkció híre miatt olyan filmek is Magyarországra jönnek, amelyeket korábban más közép-kelet-európai országban terveztek leforgatni.

Az AOP és az Euro Co-Productions egy másik magyar témájú alkotásról is tárgyal: 30 millió dollárból készül majd a Hunyadi: The Sword of God (Hunyadi, Isten kardja) című történelmi kalandfilm.

Forrás: [email protected]

Comments are closed.