Forrás: MNO

A független főpolgármester-jelölt továbbra is békét, együttműködést és szakmaiságot hirdet

2006. szeptember 4. (2. oldal)

Szabó Zsolt

Kőbányán ismét egy provokátor akarta megzavarni Tarlós István szombati gyalogtúráját. A Fidesz, a KDNP, a Jobbik és számos civil szervezet által támogatott, független főpolgármester-jelölt szerint a lejárató akciók visszaütnek, és ez a közvélemény-kutatásokban is megmutatkozik majd.

Helyettesek lennének. A jelenlegi hat helyett az SZDSZ három, az MSZP négy főpolgármester-helyettest javasol az új önkormányzati ciklusban – közölték a koalíciós tárgyalások résztvevői tegnap az MTI-vel. Az SZDSZ által javasolt egyetlen szabad demokrata főpolgármester-helyettes Ikvai-Szabó Imre lenne, aki jelenleg is betölti ezt a posztot. A szocialisták Gy. Németh Erzsébet mostani frakcióvezetőnek szánnák a kulturális főpolgármester-helyettesi posztot. Ezt most Schiffer János tölti be, aki a választás után már nem lesz tagja a közgyűlésnek, s egyelőre bizonytalan az is, hogy hol dolgozik tovább. A távirati iroda értesülései szerint Vajda Pál városüzemeltetési főpolgármester-helyettes helyére az MSZP “újhullámos-vállalkozói lobbiköréhez” tartozó Hagyó Miklós pályázik. Abban az esetben azonban, ha Horváth Csabát a II. kerületben nem választják újra polgármesternek, akkor ő is pályázik erre a helyettesi posztra. Ugyancsak főpolgármester-helyettesként szeretne tovább dolgozni Bakonyi Tibor. Vajda Pál várhatóan az egyik közműcég élén tevékenykedik majd tovább a jövőben. (MTI)Tarlós István haljon meg! – kiáltotta egy ismeretlen férfi szombaton a kőbányai Liget téren, akinek a független főpolgármester-jelölt azt válaszolta: “Éljen soká Demszky Gábor, agresszív támogatóival együtt, csak ne a város élén.” A jelen lévő mintegy félszáz ember vastapssal fogadta a bejelentést, akárcsak a helyszínen megjelenő György István fideszes polgármesterjelöltet, aki 1990-től kezdve tizenkét éven át állt a X. kerületi önkormányzat élén. – Kőbánya 2002-ig fejlődött, a Szent László-templom vagy a Szervátiusz-emlékmű ma is büszkesége, azonban Demszky Gábor szégyene, hogy a főváros legszörnyűbb aluljárója is itt van. Az itt élők által nem is használt Liget téri aluljáró burkolatait letépték, a lámpatesteket leszakították, emberi ürülék mindenütt – jellemezte Tarlós István a látottakat.

A főpolgármester-jelölt kijelentette, a kampánykörútját megzavaró provokátorok szándékaival szemben ő továbbra is békét, együttműködést és szakmaiságot hirdet, és ugyanezt várja ellenfeleitől is.

Ismeretes, Tarlóst múlt kedden az SZDSZ helyi politikusai próbálták meg kitiltani Újlipótvárosból, csütörtökön a jelölt kampánystábja szerint hamis forgatókönyvek jelentek meg erzsébetvárosi programjukról.

A szabad demokraták pénteken egy, az általuk szélsőségesnek, szélsőjobboldalinak nevezett Jobbiktól és MIÉP-től elhatárolódó nyilatkozatot kívántak aláíratni Tarlós Istvánnal. A nyilatkozatot természetesen a magát liberálisnak mondó párt fogalmazta meg. Bár a MIÉP önálló főpolgármester-jelöltet állított, Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy egy óbudai MIÉP-es jelölt is Tarlós támogatására buzdít.

Schmidt Árpád, a MIÉP III. kerületi elnöke, a párt szóvivője lapunknak kijelentette: visszautasítják az ötvenes éveket idéző SZDSZ-es módszereket. – Képviselőjelöltjeink és az óbudai szervezet egységesen Zsinka László főpolgármester-jelöltet támogatja. Mi a jelenleg regnáló posztkommunista-szélsőliberális városvezetés leváltására buzdítjuk a választókat, ezért felszólítjuk Horn Gábort, a szélsőséges SZDSZ kampányfőnökét, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot a kerület lakóitól a valótlanságokért, gyűlöletkeltő és megosztó politikájukért.

Tegnap Horn Gábor a Magyar Távirati Irodának kifejtette: felháborodással értesült arról, hogy “tolvaj, zsidó Demszky” felirat jelent meg az utcákon. Pesty László, Tarlós István kampányfőnöke így reagált: “elegünk van abból, hogy Demszky Gábor kampánycsapata paranoiásan vádaskodik, és sokadszorra is megrágalmazza Tarlós Istvánt. Mi magunk is gusztustalannak és felháborítónak tartjuk, hogy valaki összefirkálta Demszky Gábor egyik plakátját. Azt azonban nem értjük, hogyan veszi magának a bátorságot az SZDSZ, hogy ezzel a sajnálatos esettel összefüggésbe hozza Tarlós Istvánt vagy híveit.”

Vezet a független jelölt? Október elsején lesz a valódi közvélemény-kutatás – reagált Tarlós István a Medián-felmérésre. Eszerint Demszky Gábor a biztos szavazók táborában 51 százalékos eredménnyel vezet a 39 százalékos támogatottságú Tarlós előtt, ám a választók 28 százaléka nem tudja, hogy kire szavaz majd. A független jelölt szerint a folyamatos provokációk visszaütnek. – A napokban más felmérések is megjelennek, úgy tudom, egészen más eredménnyel – tette hozzá. Információnk szerint az egyik kimutatás szerint Tarlós, aki ma Terézvárosban folytatja túráját, két százalékkal vezet.

Comments are closed.