Forrás: MNO

2006. szeptember 4. (19. oldal)

Munkatársunktól

Szükségtelen szavazást nyitni arról, hogy az elmúlt hét végén melyik labdarúgó Eb-selejtező szolgált a legnagyobb szenzációval: a B csoportban a világbajnok olaszok Nápolyban nem bírtak Litvániával, csupán 1-1-es döntetlent értek el a kis balti állam válogatottjával! Pedig a tétmeccsen most debütáló szövetségi kapitány, Roberto Donadoni együttese Buffon – Oddo, Cannavaro, Barzagli, Grosso – Pirlo, De Rossi, Gattuso, Perrotta – Cassano, F. Inzaghi összeállításban lépett pályára, azaz tíz világbajnokkal, és Cassanóra sem lehet azt mondani, hogy vele gyengült volna a csapat. Ennek ellenére a 21. percben a vendégek szerezték meg a vezetést, éppen az olasz B ligában, az Avellinóban vitézkedő – itt tavaly 38 meccsen 17 gólt szerző – Danilevicius révén. Filippo Inzaghi már kilenc perc múlva egalizált, de többre nem telt az olaszoktól.

Akiknek szerdán nagyon nehéz dolguk lesz, mondhatni, a lehető legnehezebb: a vb-döntő visszavágóját játsszák a franciákkal Párizsban. Raymond Domenech együttese könnyedén vette az első akadályt. Tbilisziben hiába gyűlt össze a lelátókon hatvanezer grúz szurkoló, a pályán a Coupet – Sagnol, Gallas, Thuram, Abidal – Vieira, Makelele, Ribéry, Malouda – Henry, Saha összeállításban kezdő vendégek voltak fölényben; Malouda és Saha találataival, valamint Aszatiani öngóljával 3-0-ra nyertek.

A vb-bronzérmes németek Stuttgartban csupán 1-0-ra győztek az írek ellen, a gólt Podolski szerezte. Meglepetés, hogy Hollandia idegenben csak 1-0-ra verte Luxemburgot – Mathijsen mentette meg az Oranjét a blamától -, s az is, hogy a finnek Bydgoszczban nyertek 3-1-re a vb-résztvevő lengyelek ellen. De arra is kevesen számíthattak, hogy Izland 3-0-ra nyer Észak-Írország ellen Belfastban. A legnagyobb különbségű győzelmet a skótok aratták, akik Glasgow-ban 6-0-ra ütötték ki a Feröer-szigeteket. A feröeriek így két 6-0-s vereséggel kezdték a kvalifikációt, ugyanis még augusztus közepén Grúziától is ugyanennyire kaptak ki.

Szombati Eb-selejtezők, A csoport: Szerbia-Azerbajdzsán

1-0, Lengyelország-Finnország 1-3; B csoport: Olaszország-Litvánia

1-1, Grúzia-Franciaország 0-3, Skócia-Feröer-szigetek 6-0; D csoport: Csehország-Wales 2-1, Szlovákia-Ciprus 6-1, Németország- Írország 1-0; E csoport: Észtország-Izrael 0-1, Anglia-Andorra 5-0; F csoport: Észak-Írország- Izland 0-3, Lettország-Svédország 0-1, Spanyolország-Liechtenstein 4-0. G csoport: Fehéroroszország-Albánia 2-2, Luxemburg- Hollandia 0-1, Románia-Bulgária 2-2. Barátságos mérkőzéseken: Ausztria-Costa Rica 2-2, Svájc- Venezuela 1-0.

Comments are closed.