Forrás: MNO

Tarlós felszólítja Demszkyt, hogy ne vezesse félre a választókat

2006. szeptember 2. (2. oldal)

Szabó Zsolt

Gyanús eredetű iratokkal, részben hamis vagy teljesen valótlan híresztelésekkel vezeti félre a választókat Demszky Gábor – közölte Tarlós István, aki tegnap Belváros-Lipótváros utcáin folytatta gyalogtúráját. Az SZDSZ arra kérte Tarlóst, hogy nyilatkozatban határolódjon el a Jobbiktól és a MIÉP-től. Ez utóbbi párt egyébként önálló főpolgármester-jelöltet állított.

Demszky ismét ígérget. Harmincmilliárd forintnyi beruházással, uniós forrásokból fejlesztjük Buda központját, a Moszkva teret – közölte tegnap Demszky Gábor, hozzátéve: a Fővárosi Közgyűlés cikluszáró jövő heti ülésén várhatóan módosítják a fővárosi szabályozási keretterv e térségről szóló előírásait. Láng Zsolt, a II. kerület fideszes polgármesterjelöltje szerint ismét blöfföl Demszky, ugyanis a helyi képviselő-testület mindeddig csak tervvázlatokat látott, komoly előterjesztés nem is készült az ügyben.Demszky Gábor vessen véget az utóbbi napok azon gyakorlatának, hogy – a jog és az etika alapvető szabályait felrúgva – gyanús eredetű iratokkal vezetik félre a választókat, követeli a főpolgármestertől Tarlós István, a Fidesz, a KDNP, a Jobbik és számos civil szervezet által támogatott független főpolgármester-jelölt és kampánystábja.

Tegnap Tarlós István nevében fogalmazott meg egy nyilatkozatot az SZDSZ. A párt honlapján megjelentetett dokumentum szerint Tarlós felszólítja a Jobbikot és a MIÉP-et, hogy haladéktalanul vegyék le nevét szórólapjaikról, kiadványaikról. Továbbá visszautasítja, hogy a „szélsőjobboldal pártjai” őt nevezzék meg főpolgármester-jelöltként.

Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke szerint azért írták a nyilatkozatot, hogy Tarlós azt aláírja, így visszautasíthatja a szabad demokraták szerint szélsőségesek támogatását. Kérdésünkre, hogy a MIÉP-et miért említették, hiszen az ő főpolgármester-jelöltjük Zsin-ka László, Horn közölte: egy III. kerületi MIÉP-es jelölt is Tarlós támogatására buzdít.

Ismeretes, a provokációsorozat kedden kezdődött, amikor a főpolgármester-jelöltet Újlipótvárosban provokálta Merker Dávid, az SZDSZ Új Generáció alelnöke, szélsőségesnek, a zsidókat elpusztítók szellemi örökösének nevezve a Jobbikot. A magát antiliberálisnak nevező párt nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért feljelenti Merkert. Csütörtökön az interneten egy fideszes emblémával ellátott, Tarlós kampánystábja szerint hamis forgatókönyveket terjesztettek gyalogtúrájáról. Információnk szerint készült egy nyilvánosságra nem hozott, a jelölt aláírását meghamisító levél is, amelyben egy magas rangú zsidó vezetőt kérne fel, hogy mellette kampányoljon.

Vezet a koalíciós jelölt. A Medián legfrissebb közvélemény-kutatása szerint egyébként Budapesten Demszky Gábor a biztos szavazók táborában 51 százalékos eredménnyel vezet a 39 százalékos támogatottságú Tarlós István előtt, ám a választók 28 százaléka nem tudja, hogy kire szavaz majd.

Comments are closed.