Forrás: MNO

2006. szeptember 7. 12:13

MNO

Miközben Izrael – nem kis mértékben a nemzetközi közvélemény nyomására – Libanon légi és tengeri blokádjának feloldására készül, a döntés ellen tüntetést szerveztek az elrabolt katonák családjai, és a hozzájuk kapcsolódott szervezetek képviselői.

A családok képviselői szerint a kormányfő megígérte nekik, hogy mindaddig nem szünteti meg a blokádot, amíg legalábbis nem kapnak valamiféle életjelt szeretteiktől. Ugyanis attól tartanak, hogy Iránba csempészhetik az izraeli katonákat. A miniszterelnöki hivatalban közölték, hogy Ehud Olmert sosem ígérte a blokád fenntartását, valamint az amerikai diplomácia és az ENSZ illetékesei biztosították Izraelt a tengeri és légikikötők további hatékony felügyeletéről.

A hadsereg illetékesei sem örülnek a politikusok döntésének, mivel szerintük a nyomásgyakorlás egy fontos eszközét adja fel Izrael, miközben a Hezbollah részéről nem sietnek az ENSZ 1701-es számú, a fegyverszünetről szóló megállapodásának végrehajtásával, amely többek közt tartalmazta az elrabolt katonák feltétel nélküli visszaadását és a síita milícia lefegyverzését is.

radio.hu

Comments are closed.