Forrás: Híradó

Az arab állam kormánya a partvidék ellenőrzésére kérte a német hajókat, miután Izrael bejelentette, hogy megszünteti a blokádot

A libanoni kormány arra kérte szerdán az ENSZ főtitkárát, hogy adjon felhatalmazást német hadihajóknak a libanoni partvidék ellenőrzésére, miután Izrael beszünteti a blokádot.

Fuád Szinjóra miniszterelnök levelet küldött Kofi Annannak, s ebben német hadihajók segítségét kérte a part megfigyelésére, miután Izrael bejelentette, hogy csütörtök délután feloldja a tengeri és légi blokádot – közölte egy bejrúti kormányforrás.

A jeruzsálemi a döntés azután született meg, hogy Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter és Kofi Annan ENSZ-főtitkár kedden, illetve szerda reggel tájékoztatta Olmertet arról, hogy a “nemzetközi erők készek átvenni” a libanoni tengeri és légikikötőkben az ellenőrzési posztokat.

Izrael így csütörtökön helyi idő szerint délután hat órakor – közép-európai idő szerint délután ötkor – elhagyja az ellenőrző posztokat, ahol helyüket azonnal átveszik a nemzetközi erők.

Reuters/AFP/MTI/hirado.hu

Comments are closed.