Forrás: Hírtv

Merényletet követtek el egy libanoni titkosszolgálati tiszt ellen Szidonban, a támadásban négy testőr vesztette életét. A tiszt súlyos sérüléseket szenvedett. Sehade ezredes a belügyminisztérium hírszerző szolgálatának tagja részt vett a Rafík Haríri volt libanoni miniszterelnök meggyilkolásának körülményeit vizsgáló nyomozásban.

Szamir Sehade ezredes életét annak köszönheti, hogy a konvoj első kocsijában egyik testőre utazott helyette. A célzott pokolgépes akció áldozata így ő lett, három másik testőrrel együtt. A libanoni belügyminisztérium hírszerző tisztje számított a merényletre.

Sehade az egyik vezetője volt a Rafík Haríri volt libanoni miniszterelnök meggyilkolásának körülményeit vizsgáló nyomozásnak. A kormány azt szeretné elérni, hogy a Haríri-ügyet nemzetközi bíróság tárgyalja, a gyanú szerint ugyanis a szíriai titkosszolgálat állhatott a gyilkosság mögött. – Szerintem ugyanez a gyilkos gépezet követte el a mai támadást is – vélekedett egy libanoni parlamenti képviselő.

Az ENSZ a Hariri-ügyben néhány héten belül jelentést ígér. A világszervezet főtitkára további jó hírekről számolt be: szerinte van arra esély, hogy Izrael 48 órán belül feloldja a Libanont sújtó légi és tengeri blokádot.

A libanoni hadsereg kedden újabb dél-libanoni területeket vont ellenőrzése alá. Az izraeliek az általuk korábban elfoglalt Hezbollah bázist, Bint Dzsbeilt adták át a francia békefenntartók közvetítésével.

Kedves Olvasó!

Ha Ön is szeretné e-mailben megkapni a Hír TV válogatott híreit, regisztráljon!

Comments are closed.