Forrás: Híradó

A negyedik forduló jelentette a végállomást a spanyol Tommy Robredo számára

A végső sikerre is esélyes Justine Henin-Hardenne ötven perc alatt, két játszmában nyert az izraeli Shahar Peer ellen az amerikai nyílt teniszbajnokság negyedik fordulójában és bejutott a legjobb nyolc közé.

A belga klasszis, aki 2003-ban megnyerte a tornát, az elődöntőbe kerülésért a Lindsay Davenport (amerikai, 10.)-Patty Schnyder (svájci, 7.) találkozó győztesével játszik.

Szevtlana Kuznyecova, aki tavalyelőtt megnyerte a US Opent, három játszmában, 2 óra 19 perc alatt kikapott a szerb Jelena Jankovictól az amerikai nyílt teniszbajnokság negyedik fordulójában.

Az orosz játékos pontatlanul játszott: 46 önhibát vétett, míg ellenfele csupán 24-et.

A 21 esztendős Jankovic, aki pályafutása első tornagyőzelmét két éve a Római Teniszakadémián, a Budapest Grand Prix-n aratta, a negyeddöntőben Jelena Gyementyjevával találkozik. Az orosz teniszező két játszmában verte a francia Aravane Rezait.

A negyedik forduló jelentette a végállomást a spanyol Tommy Robredo számára az amerikai nyílt teniszbajnokságon: a hatodik helyen kiemelt – és titkos esélyesnek tartott – spanyol játékos nagyon simán kikapott az orosz Mihail Juzsnyijtól.

Továbbjutott viszont a német Tommy Haas, aki nagy csatában, öt játszmában, három és fél óra alatt győzött a hazai közönség előtt szereplő Robby Ginepri ellen.

A második helyen kimelt Rafael Nadal simán, három játszmában győzött Jiri Novak ellen, az amerikai nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében.

A spanyol teniszező nagyon magabiztosan teniszezett, cseh ellenfele viszont a harmadik-negyedik ütésváltás után rendre elpackázta a lehetőségeit.Eredmények:férfiak, nyolcaddöntő: Nadal (spanyol, 2.)-Novak (cseh) 6:1, 7:6 (7-3), 6:4 Juzsnyij (orosz)-Robredo (spanyol, 6.) 6:2, 6:0, 6:13. forduló: Haas (német, 14.)-Ginepri (amerikai, 18.) 7:6 (7-1), 6:4, 3:6, 3:6, 7:6 (7-1)

nők, nyolcaddöntő: Gyementyjeva (orosz, 4.)-Rezai (francia) 7:5, 6:4 Jankovic (szerb, 19.)-Kuznyecova (orosz, 6.) 6:7 (5-7), 6:3, 6:2 Henin-Hardenne (belga, 2.)-Peer (izraeli, 21.) 6:1, 6:0

Comments are closed.