Forrás: Magyar Rádió

A Közel-Keleten árgus szemekkel figyelik a budapesti Nagykörút forgalmát. Természetesen nem az iskolakezdés utáni dugókra, hanem az utcákon ismét megjelent „sárga hernyókra” kíváncsiak az izraeli döntéshozók.

Lehet, hogy hamarosan a budapesti Combinók sorsa alapján döntenek az izraeli villamosokról, ugyanis Tel-Avivban jelenleg folyik az első villamosvonal kialakítása, illetve az erről szóló pályázatok elbírálása. A kérdésben döntő bizottság legutóbbi ülésén az egyik fontos ügy a Siemens gyártotta Combinók rossz tapasztalatainak tanulmányozása volt. Ugyanis a tenderen résztvevő egyik cég ilyen villamosokkal oldaná meg Tel-Aviv tömegközlekedését.

Tel-Avivban elhangzott, hogy a budapesti tapasztalatok milyen kedvezőtlenek, hogy rövid idő után kénytelenek voltak kivonni a forgalomból a Combinókat. A legutóbbi hatórás ülésen az illetékesek végül elodázták és elhárították a kérdés megvitatását, ugyanis mint mondták, a kivitelezést elnyerő vállalkozás hatalmas pénzügyi garanciát vállal a villamosvonalak sikeres üzembe állítása fejében, és ha a győztes cég munkája nem felel meg a követelményeknek, akkor ez majd súlyos összegekbe kerül nekik.

Shiri Zsuzsa (Jeruzsálem)

Comments are closed.