Forrás: Origo

Az auschwitzi haláltábor „Arbeit macht frei”, azaz „A munka szabaddá tesz” szlogenjével reklámozta egy prospektusban egy olasz politikus a helyi munkaügyi kirendeltséget. A kezdeményező a hatalmas felháborodást követően úgy nyilatkozott: nem emlékszik honnan való az idézet. Mindössze annyit tud: hatásos szlogenről van szó.

Az Ansa olasz hírügynökség értesülései szerint nagy vihart kavart Thomaso Coletti, a dél-olasz Chieti tartomány elnöke meggondolatlan névadási kísérlete. A politikus a helyi munkaügyi kirendeltségnek ugyanis a koncentrációs táborokról hírhedtté vált a” Munka szabaddá tesz” szlogenjével szeretett volna hírverést csapni.

„Nagy igazságot állít a szlogen”

„A munka szabaddá tesz. Nem emlékszem, hol olvastam ezt a mondatot. De ez egy olyan szlogen, amelynek azonnal hatása van mindenkire, mivel nagy igazságot állít” – nyilatkozta a  politikus közleményében. A hírügynökség ugyanakkor arról számolt be: a politikus nem reagált a sajtó megkeresésére. A szóban forgó munkaügyi kirendeltségen sem fűztek semmit a történtekhez.

Az Ansa arról is beszámolt: a Chietit is magába foglaló Abruzzo régió kormányzója mindenestere bocsánatot kért az olasz zsidó közösségtől az incidens miatt.

(jobpilot.hu)

Comments are closed.