Forrás: MNO

2006. szeptember 4. 19:29

MNO

Számos európai ország nem engedélyezi repülőterei használatát üzemanyag-felvétel végett az El Al izraeli légitársaság azon teherszállító repülőgépei számára, amelyek az izraeli hadsereg hadfelszerelését szállítják – írta hétfőn egy izraeli lap.

Etai Regev, az EL Al pilóta-szakszervezetének elnöke közölte a lappal, hogy a tilalmat olyan országokban rendelték el, amelyekre baráti államként tekintenek, közöttük Nagy-Britanniában, Németországban és Olaszországban is.

Regev ezzel kapcsolatosan panaszlevelet küldött Ehud Olmert kormányfőnek, illetve a védelmi, a pénzügyi és az idegenforgalmi tárca vezetőjének.

A szakszervezeti vezető szerint az európai országok politikai okokból nem engedélyezik a leszállást az egyesült államokbeli támaszpontokról nagy rakománnyal Izraelbe tartó gépek számára.

„Ennek következtében a teherszállító gépek sokkal kisebb súllyal indulnak útnak az Egyesült Államokból, a szükségesnél jelentősen kevesebb hadfelszereléssel érkeznek Izraelbe” – mondta Regev, aki szerint a tilalom súlyos csapást jelent az izraeli védelem számára.

(hirado.hu)

Comments are closed.