Forrás: HVG

A mai magyar közállapotokat jellemző, elképesztő helyzetnek nevezte Horn Gábor, az SZDSZ választási kampányfőnöke, hogy Demszky Gábort gyalázó feliratok jelentek meg a Margit-híd villanyoszlopain.

Az SZDSZ országos ügyvivője a távirati irodának adott nyilatkozatában hangsúlyozta: felháborodással értesült arról, hogy ismét odáig jutottunk, hogy gyalázatos “tolvaj, zsidó Demszky” felirat jelenik meg az utcákon.

A liberális politikus szerint “sajátos módon kezdenek összeállni ezek a dolgok”. Felidézte, hogy előbb a főpolgármestert érte atrocitás egy nyilvános tájékoztatón, majd egy hete a Városháza parkban lévő liberális sátort kereste fel a szomszédos MIÉP-es kampányközpontból két randalírozó. Két napja pedig két sajátos öltözetű, “kopaszra nyírt fejjel” érkező fiatal bántalmazta a sátor rendezőit.

A kampányfőnök szerint érdemes elgondolkodni azoknak a szélsőséges vagy magukat függetlennek nevező erőknek, “akik emögött vannak, hogy hova vezet ez”.

Horn Gábor bízik abban, hogy győz a józan ész, és nem lesznek ennél durvább atrocitások. Leszögezte: “nem jó jelek ezek a kampányra, az országra nézve”. Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője elmondta, hogy vasárnap délután eltüntetik a Margit-híd lámpaoszlopairól a gyalázkodó feliratokat, lefestik azokat.

MTI

Comments are closed.