Forrás: MNO

Bezárás | Nyomtatás

Demszkyt gyalázó feliratok a Margit-hídon

2006. szeptember 3. 14:33

MNO

A mai magyar közállapotokat jól jellemző, elképesztő helyzetnek nevezte vasárnap Horn Gábor, az SZDSZ választási kampányfőnöke, hogy Demszky Gábort gyalázó feliratok jelentek meg a Margit-híd villanyoszlopain.

Az SZDSZ országos ügyvivője a távirati irodának adott nyilatkozatában hangsúlyozta: felháborodással értesült arról, hogy ismét odáig jutottunk, hogy gyalázatos “tolvaj, zsidó Demszky” felirat jelenik meg az utcákon.

A liberális politikus szerint “sajátos módon kezdenek összeállni ezek a dolgok”. Felidézte, hogy előbb a főpolgármestert érte atrocitás egy nyilvános tájékoztatón, majd egy hete a Városháza parkban lévő liberális sátort kereste fel a szomszédos MIÉP-es kampányközpontból két randalírozó. Két napja pedig két sajátos öltözetű, “kopaszra nyírt fejjel” érkező fiatal bántalmazta a sátor rendezőit.

A kampányfőnök szerint “érdemes elgondolkodni azoknak a szélsőséges erőknek, akik emögött vannak, hogy hova vezet ez, illetve azoknak a magukat függetlennek nevező erőknek, amelyek, mondjuk akár Tarlós István, aki lelkesen vállalja a Jobbik támogatását, hogy hova vezet ez az egész történet”.

Horn Gábor bízik abban, hogy győz a józan ész, és nem lesznek ennél durvább atrocitások. Leszögezte: “nem jó jelek ezek a kampányra, az országra nézve”.

Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy vasárnap délután eltüntetik a Margit-híd lámpaoszlopairól a gyalázkodó feliratokat, lefestik azokat.

(mti)

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2006

Comments are closed.