Forrás: Index

Két palesztin meghalt, két másik pedig megsebesült szombatra virradó éjszaka a Gázai övezet északi részében egy izraeli katonai művelet során – közölték palesztin biztonsági források. Az izraeli hadsereg egyelőre nem erősítette meg az értesülést. Szemtanúk elmondták, hogy heves összecsapás tört ki a helikopterek támogatásával Beit Hanúnba behatoló izraeli katonák és palesztin fegyveresek között.

Egy Beit Hanún-i lakos a helyi médiának elmondta, hogy a tűzpárbaj során golyók találták el a házát, apja és bátyja meghalt, két nővére pedig megsebesült. Nem tudni, hogy a lövéseket az izraeli katonák vagy a palesztin fegyveresek adták le. Más források szerint helyi lakosok közölték: a családról úgy tudják, hogy a Hamász iszlám fundamentalista mozgalommal szoros kapcsolatban áll.

Az izraeli hadsereg nagyszabású offenzívát folytat a Gázai övezetben, amióta június 25-én a Hamásszal kapcsolatban álló palesztin fegyveresek elhurcolták Gilad Salit izraeli tizedest. Palesztin fegyveresek Beit Hanúnból gyakran lövik rakétákkal Izraelt.

Comments are closed.