Forrás: Híradó

Nabluszban tűzharcban életét vesztette az Al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű palesztin szervezet helyi vezetője

Az izraeli hadsereg csütörtökön reggel megkezdte kivonulását Gáza város körzetéből egy ötnapos hadművelet után.

A légitámadások és tűzharcok során, amelyekben palesztin kórházi források szerint 20 palesztin meghalt, köztük öt civil, továbbá házak, utcák, mezőgazdasági területek súlyosan megrongálódtak, az izraeli katonák alagutakat és robbanószereket kerestek.

Az izraeli hadsereg szerdán nyilvánosságra hozott egy filmet egy alagútról, amelyet – a hadsereg közlése szerint – palesztin fegyveresek ástak Sudzsáíja kerülettől a Karni átkelőig, amely a legnagyobb áruforgalmi átkelőhely Izrael és a Gázai övezet között. Az izraeli hadsereg szerint palesztin fegyveresek támadásokat akartak végrehajtani az átkelőnél szolgálatot teljesítő izraeli katonák ellen a 13 méter mély és 150 méter hosszú alagútból.

Ciszjordániában tűzharcban elesett az Al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű palesztin szervezet nábluszi vezetője, Fadi Kafise. A férfi többször is megsebesült a korábbiakban a palesztin felkelés harcaiban.

Az izraeli hadsereg egy szóvivője is megerősítette a nábluszi összecsapás hírét, és azt mondta, hogy egy palesztin fegyverest találat ért. Szavai szerint a palesztinok kezdeményezték a tűzharcot a Nábluszban tevékenykedő izraeli katonákkal.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.