Forrás: MNO

Berlin nem válaszol

2006. augusztus 28. 15:10

MNO – Udvardy Zoltán

A holokauszt csak ürügy, melynek felhasználásával a II. világháború győztes hatalmai összezavarják a németeket, megakadályozva ezt az országot fejlődésében, növekedésében – többek közt ez áll az iráni elnök levelében, melynek címzettje Angela Merkel német kancellár.

Nem akarom felülvizsgálni a holokausztot – ez áll többek közt Mahmúd Ahmadinedzsád iráni elnök levelében, melynek címzettje Angela Merkel német kancellár. A július 19-én kézhez kapott küldeményről csak most számol be az AFP, emlékeztetve: az államfő a holokausztot korábban “mítosznak” nevezte.

Ahmadinedzsád a levélben kijelenti: a II. világháború győztesei ürügyként használják a holokausztot, hogy folyamatosan összezavarják vele a német népet, meggyengítsék minden kezdeményezését, rontsák életképességét és megzavarják nagyságában és fejlődésében. Ezt használják arra is, hogy a II. világháború veszteseivel szemben fenntartsák saját vitathatatlanságuk pozícióit – fogalmaz a perzsa politikus.

Angela Merkel kijelentette: nem válaszol a levélre. Hozzáfűzte: Izrael állam léte “államérdek” Németország számára, míg a zsidó állam létjogosultságát Ahmadinedzsád vitatja.

Az ultrakonzervatív iráni elnök levelében kijelenti: a németek mellett a Közel-Kelet és az egész emberiség szenved a holokauszt intézményesítéséről.

Azáltal, hogy a II. világháború győztesei “Palesztinába telepítették a túlélőket” (a háborút túlélő zsidókat – a szerk.), folyamatos veszélyt teremtettek a régióban, hogy megzavarják a Közel-Kelet népeinek fejlődését.

Fölvetette: ha már felelősnek érzik magukat a történtekért, hát fogadják be a győztes országok, különösen Nagy-Britannia a holokauszt túlélőit. Ehelyett – folytatja Ahmadinedzsád – arra bíztatják őket, hogy költözzenek a megszállt palesztin területekre.

Ez a levél annak a levelezési sorozatnak a következő darabja, melynek első részét George Bush amerikai elnök kapta meg májusban, s melyben az iráni elnök az amerikai politikát vette górcső alá.

AFP, New York Daily News

Comments are closed.