Röviden

sofar, 2006. augusztus 27. 22:36  JNA24 médiafigyelő, MNO Add comments

Forrás: MNO

2006. augusztus 21. (9. oldal)

MTI

Irak: gyilkosság az ünnepen

Bagdad. Szunnita orvlövészek síita zarándokokat ért támadásában legkevesebb tizenöt ember életét vesztette, több mint kétszázan megsebesültek Bagdadban. A hét végén több ezer síita hívő érkezett a 799-ben mártírhalált halt Musza al-Kázímnak a tiszteletére minden évben megrendezendő ünnepségsorozatra. (MTI)

Véres összecsapás

Kandahár. A tálibok 71 harcosa vesztette életét a tegnapra virradó éjszakán Afganisztán déli részén az afgán kormány katonáival, valamint a NATO vezette nemzetközi erőkkel vívott ütközetben. (MTI)

Irán folytatja az urándúsítást

Teherán. Irán nem tervezi az urándúsítás felfüggesztését – közölte tegnap Hamid Reza Aszefi iráni külügyi szóvivő, akinek nyilatkozata két nappal az Irán által megjelölt dátum előtt hangzott el, amikorra a teheráni vezetés választ ígért az ENSZ BT öt tagjának és Berlinnek a csomagtervére, amelyben nukleáris és gazdasági együttműködést ajánlanak a dúsítás felfüggesztéséért cserébe. (MTI)

Izraeli kitüntetés egy magyar nőnek

New York. Zsidók II. világháborúban történt megmentéséért az izraeli kormány kitüntetett egy Egyesült Államokban élő magyar nőt. Clara Ambrus-Baer 1944-ben bújtatott el olyan zsidókat, akiket minden bizonnyal haláltáborba hurcoltak volna. (MTI)

Comments are closed.