Forrás: Híradó

“A nukleáris fűtőanyag előállítása Irán stratégiai célja”Izrael nem hagyja magát becsapni az iráni atomprogrammal kapcsolatos bizonygatások által

Irán nem hagy fel urándúsító tevékenységével Teherán ismételt kijelentései szerint, annak ellenére, hogy egyre csak nő a rá nehezedő nemzetközi nyomás, és az ENSZ követeli e tevékenyég augusztus 31-éig történő felfüggesztését.

“A nukleáris fűtőanyag előállítása Irán stratégiai célja. Semmilyen olyan akcióval nem lehet elérni, hogy lemondjon erről, amely e tevékenyég korlátozására vagy megszüntetésére irányul” – jelentette ki Ali Laridzsáni, amikor találkozott az állami rádió és a televízió igazgatójával. Szavait vasárnap idézte a rádió.

A damaszkuszi látogatáson tartózkodó Mohammad Reza Bageri iráni külügyminiszter-helyettes pedig azt mondta, amikor találkozott szíriai vezetőkkel: “Teljes mértékben együttműködünk a nemzetközi szervezetekkel, de úgy gondoljuk, hogy az urándúsítás felfüggesztése már a vörös vonalon túl van számunkra”.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa július 31-i határozatában tűzte ki az augusztus 31-i határidőt a szóban forgó iráni tevékenység felfüggesztésére.

hirado.hu/mti

Comments are closed.