Forrás: Híradó

Az izraeli hadsereg szombat reggel behatolt Nábluszba, melynek során egy ember meghalt, többen pedig megsebesültek

Egy palesztin serdülő halálát és hat (más forrás szerint mintegy húsz) személy sebesülését okozta az izraeli hadsereg szombat reggeli behatolása az észak-ciszjordániai Náblusz városába – közölték palesztin kórházi források.

A mintegy húsz dzsipen érkező izraeli katonák a város központjában körülvettek egy négyemeletes házat, hangosbeszélőn megadásra szólítva fel az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai palesztin szervezet két tagját – közölték biztonsági források és szemtanúk. (A radikális al-Aksza Mártírjainak Brigádjai közel áll a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatahhoz.)

A katonák az épület elhagyására szólították föl a lakókat, majd miután a két aktivista nem volt hajlandó előjönni, a hadsereg két buldózere megkezdte az épület lerombolását – mondták a források. Az eset összetűzésbe torkollott, az izraeli hadsereg közlése palesztinok tüzet nyitottak és robbanószerkezetet dobtak az izraeli katonákra, akik viszonozták a lövéseket.

A Gázai övezet déli határán fekvő Rafah átkelő közelében az izraeli hadsereg szombat reggel őrizetbe vette egy család négy tagját, akik közül legalább egy a kormányzó Hamász radikális palesztin mozgalom aktivistája.

hirado.hu/MTI

Comments are closed.