Forrás: Index

Egy palesztin serdülő halálát és hat (más forrás szerint mintegy húsz) személy sebesülését okozta az izraeli hadsereg szombat reggeli behatolása az észak-ciszjordániai Náblusz városába – közölték palesztin kórházi források.

A mintegy húsz dzsipen érkező izraeli katonák a város központjában körülvettek egy négyemeletes házat, hangosbeszélőn megadásra szólítva fel az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai palesztin szervezet két tagját – közölték biztonsági források és szemtanúk. (A radikális al-Aksza Mártírjainak Brigádjai közel áll a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette Fatahhoz.)

A katonák az épület elhagyására szólították föl a lakókat, majd miután a két aktivista nem volt hajlandó előjönni, a hadsereg két buldózere megkezdte az épület lerombolását – mondták a források. Az eset összetűzésbe torkollott: az izraeli hadsereg közlése palesztinok tüzet nyitottak és robbanószerkezetet dobtak az izraeli katonákra, akik viszonozták a lövéseket.

A Gázai övezet déli határán fekvő Rafah átkelő közelében az izraeli hadsereg szombat reggel őrizetbe vette egy család négy tagját, akik közül legalább egy a kormányzó Hamász radikális palesztin mozgalom aktivistája.

Comments are closed.